• Vandaag besteld

    Binnen 1 tot 4 werkdagen bezorgd

  • Geen verzendkosten!

  • Gratis retour

    Binnen 14 dagen aanmelden

Tips & tricks voor het planten van jou bestelling!

Je bestelling een bloeiend succes laten worden? Lees hier de gratis tips van de tuinder over hoe jij je aankoop in de grond zet.

 

Tip 1. Kies de juiste locatie: Zorg ervoor dat je de juiste locatie kiest voor elke plant. Sommige planten hebben veel zon nodig, terwijl andere planten beter groeien in de schaduw. Bestudeer de behoeften van de plant voordat je hem plant.

Tip 2. Bereid de grond voor: Zorg ervoor dat de grond goed is voorbereid voordat je de planten gaat poten. Verwijder onkruid en maak de grond los met een tuinvork. Voeg indien nodig compost of mest toe om de grond vruchtbaar te maken.

Tip 3. Graaf het juiste gat: Graaf een gat dat groot genoeg is voor de wortels van de plant. Het gat moet ongeveer twee keer zo breed en even diep zijn als de kluit van de plant.

Tip 4. Plaats de plant in het gat: Plaats de plant voorzichtig in het gat en zorg ervoor dat de wortels volledig bedekt zijn met aarde. Zorg ervoor dat de plant recht staat en niet te diep of te ondiep geplant wordt.

Tip 5. Geef water: Geef de plant meteen water na het poten om de wortels te helpen vestigen. Blijf regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes, om ervoor te zorgen dat de plant goed groeit.

Tip 6. Bescherm de plant: Bescherm de plant tegen extreme weersomstandigheden, zoals harde wind of vorst. Plaats indien nodig een beschermende laag mulch rond de plant om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken.

Tip 7. Onderhoud de plant: Zorg goed voor de plant door regelmatig te snoeien, onkruid te verwijderen en eventuele plagen of ziektes aan te pakken. Geef de plant ook regelmatig voeding om de groei en bloei te bevorderen.

Tip 8. Monitor de groei: Houd de groei van de plant in de gaten en pas indien nodig de verzorging aan. Sommige planten hebben mogelijk extra ondersteuning nodig, zoals het aanbrengen van een klimrek of het vastbinden aan een steun.

Nog iets onduidelijk? Bel, chat, app of vul het contactformulier in voor professioneel advies!